Portfolio

Op deze pagina kan je lezen welke projecten en voorstellingen we in het verleden gedaan en gemaakt hebben.

NACHT

Hoe ga jij DE NACHT in?

Vroeg of laat valt DE NACHT.
Voor de één is DE NACHT donker en angstig, voor de ander een magische speeltuin waarin alles mag.
We leven van NACHT naar NACHT.
Hoe ga jij DE NACHT in?
We nodigen je uit om, samen met ons, stil te staan bij DE NACHT.

Nacht is een participatietheatervoorstelling die te zien zal zijn tijdens de Museumnacht 2020 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Vormgeving: Homo Ludens
Met dank aan: VIA ZUID Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

HUB!HUB!

Een podcast over het leven en werk van misschien wel de meest illustere wethouder van Heerlen: Hub Savelsbergh

Hub!Hub! is een podcast over het leven en werk van misschien wel de meest illustere wethouder van Heerlen: Hub Savelsbergh, alias Hub de Sloper. PANDA liet ook een parkbankje als eerbetoon aan Hub ontwerpen. Het staat in het nieuwe stadspark van Heerlen, op de plek waar een door Savelsbergh gebouwd kantoorpand recent werd gesloopt.

ANTIFEST

Een onderzoek naar alle identiteiten van Heerlen

Tijdens Cultura Nova 2017 begon PANDA met hun onderzoek naar alle identiteiten die Heerlen in de loop van de tijd heeft gehad. PAN- DA heeft samen met grafisch vormgever Guus Prevoo Heerlen en haar inwoners binnenstebuiten gekeerd. Dat heeft na een jaar ge- leid tot de eerste echte papieren PANDA-publicatie: Antifest.

INBURG

INBURG is het het Limburg van het hart; het Limburg dat iemand in het diepste van zijn zijn bij zich draagt.

INBURG is een theatrale inburgeringscursus in Limburg, gemaakt in opdracht van Leonie Cornips, ‘taalcultuur in Limburg’ aan de Univer- siteit Maastricht. PANDA onderzoekt wat het betekent om Limburger te zijn, door alle mogelijke soorten Limburgers te definiëren. En na- tuurlijk de kern van het Limburgerschap; de INBURG:

GUERRILA POETRY

Poëzie is net zo jong, wild, snel en onverwacht als je het zelf maakt.

Poëzie wordt vaak geassocieerd met moeilijke teksten, gebracht in kleine zaaltjes voor een wat elitair publiek. Dat vinden Nina WillemS en Merlijn Huntjens zonde. En ook helemaal niet nodig. Want poëzie is net zo jong, wild, snel en onverwacht als je het zelf maakt. Voor Guerilla Poetry gooien ze dus het roer om.

MIJN ANATOMIE IS DE STAD

Poëziefilm, geïnspireerd op het gedicht ‘Mijn anatomie is de stad’

In 2016 maakt PANDA in samenwerking met Heerlense videomakers Strictua een poeziefilm, geïnspireerd op een gedicht ‘Mijn anatomie is de stad’ van Merlijn Huntjens. De poëziefilm is te bekijken via: https://vimeo.com/157587012/e03bfb6c6e

BORDERLINES EUREGION POETRY SLAM

Are you a slammer or poet and would you like to join the Euregion Poetry Slam?

Borderlines: Euregion Poetry Slam is een meertalig internationaal poetry slam evenement waarbij voordragende dichters in wedstrijd- vorm strijden om de titel van Euregionaal kampioen poetry slam. Tijdens deze wedstrijd op verschillende locaties en in verschillende rondes krijgt elke dichter een aantal minuten om zo goed mogelijk voor te dragen. Tijdens deze wedstrijd moeten zij de jury en/of het publiek overtuigen van hun voordracht, dichtkunst en performance.

PLAT

Limburg is een lappendeken van dialecten. Elke streek en elk dorp kent zijn eigen klankmuzikaliteit, zijn unieke woorden.

In deze performance duikt het jonge Heerlense dichterscollectief PANDA in de rijkdom van de dialecten in het Limburgs taalgebied (dat ook delen van België en Duitsland beslaat) en mixt die tot nieuwe poëzie. Daarnaast onderzoeken ze hoe wij met ons dialect onze identiteit af- bakenen. Wat is de trots van (en wat zijn de vooroordelen over) het Heelesj, Kirchroadsj of Mestreechs? Waar begrenst de taal en waar overstijgt ze die grenzen?

PORCELAIN POETRY

Poëzie elitair? Welnee. Tijdens haar allereerste project bracht PANDA poëzie op de meest ondenkbare plek mogelijk: het openbare toilet.

Waar op de meeste openbare toiletten twijfelachtige teksten op de toiletdeuren geklad staan, besloot PANDA die te vervangen door poëzie van Merlijn Huntjens en toenmalige stadsdichter van Heerlen Michelle Bracke

Op de hoogte blijven van

nieuwe projecten?

Geen zorgen, wij zullen je niet plat spammen : )